«Μαγειρεύοντας… στο μουσείο!»
με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
και θέμα την επίσκεψη μιας σχολικής ομάδας σε μουσείο
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, στις 7 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο οργανώνουν εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την προετοιμασία και τη σωστή εκπαιδευτική αξιοποίηση μιας μουσειακής επίσκεψης.

Η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας θα μιλήσει μαζί με τη Φιλιώ Λαζανά, συγγραφέα-θεατρική παραγωγό και δημιουργό του CSI Kids, και τη Λουίζα Καλλία, ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της παράστασης «CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου».

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι, μεταξύ άλλων, οι τρόποι για να προετοιμάσουμε το έδαφος με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, ώστε να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των μαθητών, πώς στήνεται μια παράσταση-ιστορία-παιχνίδι μυστηρίου με τη συμμετοχή των παιδιών, κ.ά. Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες που μπλέκουν τη φαντασία, το μυστήριο, την ιστορία, τη δημιουργική γραφή και άλλα μαθήματα του σχολείου και βοηθούν τους μαθητές να αντιληφθούν πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η επίσκεψη σε ένα μουσείο!

Περισσότερα για την ημερίδα θα βρείτε εδώ.

«Μαγειρεύοντας… στο μουσείο!», εργαστήριο για εκπαιδευτικούς